Pagina's

zaterdag 22 september 2018

Doe wat je het liefste doet ...

Ik word elke morgen wakker met een liedje in mijn hoofd …
Vandaag was het ‘Doe wat je het liefste doet (ja zuster, nee zuster), dan is het altijd goed …
Dat zette me aan het denken. Ik had voor vandaag hele andere plannen in mijn hoofd, maar ik had ook beginnende hoofdpijn. Mijn lieve partner René haalde me over te spijbelen. Ik hing de poetsdoeken aan de wilgen en besloot mijn dag door te brengen met wat ik het liefst doe.

Dat gaat niet zo gemakkelijk, want ik vind het verschrikkelijk als ik van mijn normale ritme afwijk en voel me zeker nog minstens een uur schuldig. Maar als ik me altijd aan mijn normale ritme houd, heb ik nooit tijd om te schrijven, want er is altijd wel iets anders. En ons huis is zeker geen beerput!

Wat helpt is een lijstje maken met wat ik echt wil schrijven vandaag: ik wilde een paar mailtjes beantwoorden, ik wilde mee aanmelden voor een leespanel (manuscripten die gepubliceerd gaan worden beoordelen voor een uitgeverij), ik wil een blog schrijven en ik wil brainstormen voor een sprookje voor een schrijfwedstrijd, waarvan de deadline over drie weken is.

Straks nog lekker lezen op de bank en vanavond spannende series kijken, want daar is het echt weer voor, nu de regen tegen de ramen klettert.

Wat een heerlijke dag en ondanks dat ik niet gedaan heb wat ik vond dat ik moest, heb ik een heel voldaan gevoel. Dit moet ik vaker doen en ik kan het iedereen aanraden.