Pagina's

zondag 26 augustus 2018

Stijgende lijn

Hoera! Mijn verhaal Duivelskind wordt gepubliceerd in een verhalenbundel van uitgeverij LetterRijn.
Dit jaar was de 3e keer dat ik meedeed en er is duidelijk een stijgende lijn te zien.
In 2016 deed ik voor het eerst mee. Het thema was toen ‘NordicNoir’. Ik schreef een spannend verhaal over een overtocht naar Vlieland met hevige wind waarbij toen de boegdeur uit het schip geslagen werd. Ik viel niet in de prijzen, maar ik was een ervaring rijker. Ik had een verhaal geschreven van bijna 4500 woorden met een kop en een staart, waarin verschillende personages voorkwamen met ieder hun eigen belangen.
Vorig jaar deed ik mee met de verhalenwedstrijd met het thema ‘Verborgen’. Over geheimen die maar beter niet aan het licht kunnen komen. Ik leverde mijn verhaal ‘Besmet’ in, een verhaal over een dodelijk virus. Dit verhaal kwam op de longlist. Daarmee was ik een stap verder dan het jaar ervoor.
Dit jaar was het thema ‘Deadline’. Een eerste idee kwam niet van de grond en ik wilde liever iets doen met de heksenvervolging. Dit ging beter, binnen een week was de eerste versie af. Mijn vaste achterban heeft er kritisch naar gekeken. Eerder dit jaar had ik Bas Steman geïnterviewd over zijn boek ‘Morgan-een liefde’, dus ik vroeg ook hem naar tips voor mijn verhaal. Hij attendeerde me vooral op ‘show, don’t tell’, waardoor het verhaal echt tot leven kwam.
In juni hoorde ik dat mijn verhaal op de longlist stond. Begin augustus kreeg ik bericht dat het gepubliceerd wordt in de verhalenbundel. Ik ben als een kind zo blij, maar ben ook benieuwd hoe het nu verder gaat.