Pagina's

woensdag 13 december 2017

Wat kan ik van u leren? 50 schrijvers - 1 vraag...

Het boek ‘Wat kan ik van u leren?’ is per vandaag beschikbaar. Gisteren was de boekpresentatie in Haarlem. Wat een feest was dat.
De initiatiefnemer, Edward Molkenboer, vertelde aan alle aanwezige ouderen, schrijvers, fotografen en andere vrijwilligers die hun medewerking aan dit boek hebben verleend hoe het idee voor het koffieschenkproject is ontstaan en hoe dit weer heeft geleid tot de totstandkoming van dit boek. Hij legde duidelijk uit waarom het belangrijk is dat dit boek nu een feit is. Na zijn verhaal kreeg hij natuurlijk zelf het eerste exemplaar aangeboden. Hij straalde en was duidelijk emotioneel geraakt.
In de pauze kon ik samen met de andere aanwezige schrijvers, fotografen en geïnterviewde ouderen een exemplaar ophalen. Er konden natuurlijk ook boeken gekocht worden, de uitgeverij was ook aanwezig.
Zo gauw ik mijn boek in handen had zocht ik meteen mijn verhaal op. Een grote foto van mijn schoonmoeder en mij op de bank, gemaakt door fotograaf Arend-Jan Loozeman viel gelijk op. En ja, daar stond mijn verhaal. Wat een belevenis om dit boek in handen te hebben.
Na de pauze vertelde een van de schrijvers en een fotografe hun verhaal. Maar het meest bijzondere was toch de toespraak van Gerard Staal. Naast dat zijn verhaal (met foto's) in het boek staat, is hij ook te zien op de boekomslag.
René en ik hadden een hotel geboekt voor deze avond, maar ik kon nog niet direct slapen. Gelukkig had ik nu een mooi boek. Ik werd meteen gegrepen door de prachtige verhalen. 
Ik kan iedereen aanraden om dit boek te bestellen. Het is een prachtig kerstcadeau en voor iedereen interessant. Voor ouderen is het een feest der herkenning. Mijn generatie (50+) zal soms dingen herkennen (wellicht van hun ouders), maar zij kunnen ook veel leren van de levenslessen van deze mensen, en daarnaast over het ouder worden op zich en hoe hiermee om te gaan..
De jongere generatie zal zich verbazen over hoe het leven er in de eerste helft van de 20e eeuw aan toe ging. De oorlog, hoe weinig er was, maar ook hoe dankbaarheid en er voor elkaar zijn de normaalste zaak van de wereld was.
Met de aankoop van dit boek steunt u natuurlijk ook gelijk het koffieschenkproject, een project waarmee de vereenzaming van ouderen wordt verminderd.
Uiteraard kunt u dit project ook steunen door vier uur van uw leven te doneren. Het mes snijdt aan twee kanten. De oudere krijgt fysieke aandacht en u hoort de prachtigste verhalen. Wellicht wordt uw verhaal wel in het volgende deel van ‘Wat kan ik van u leren’ opgenomen.

Deze blog doneer ik aan Stichting Goed doen voor een ander. Zij organiseren Koffieschenk Buurtprojecten voor eenzame ouderen. Om hier aandacht voor te vragen heeft de Stichting het boek ‘Wat kan ik van u leren?’ gepubliceerd. Want van onze ouderen kan je nog veel leren.  Ik doneer mijn blog om ook bewustwording te creëren omtrent eenzame ouderen. Wil jij ook bloggen? Meld je aan via www.blog.doneerjouwtalent.nl