Pagina's

zaterdag 28 oktober 2017

NaNoWriMo

De voorbereidingen voor mijn NaNoWriMo zijn in volle gang. NaNoWriMo staat voor National Novel Writing Month. Een initiatief dat uit Amerika is overgewaaid naar Nederland en waarbij het de bedoeling is dat je in één maand een ruwe versie van een boek schrijft van minimaal 50.000 woorden. De NaNoWri-maand is november. Logisch, want dit is een donkere maand. Buiten is het nat, koud en winderig. Heerlijk weer om te schrijven.

Bij de officiële NaNoWriMo maak je een account aan op een website. Je ziet hoeveel mensen er meedoen en uit welk land ze komen. Heb je je doel bereikt dan krijg je daarvoor een badge op je homepage. Ik heb dit wel overwogen, maar het geeft me teveel druk. Mijn novembermaand is dit jaar al redelijk volgepland. Naast het schrijven heb ik een vriend, kinderen en een fulltime baan met twee uur reistijd per dag. Wil ik het volhouden, dan moet ik mijn grenzen goed in de gaten houden. Ik doe wat ik kan op de dagen dat het kan. Hopelijk is mijn boek dan eind november al voor een groot deel af.

Waar mijn boek over gaat en hoe het schrijven ervan mij afgaat zal ik in de volgende blogs met jullie delen.

donderdag 26 oktober 2017

Mijn verhaal in een boek!

Van de week natuurlijk snel de ‘Enge verhalen bundel’ besteld, waar mijn verhaal ‘Stalker’ in gepubliceerd is. Wat bijzonder om je eigen naam en je eigen verhaal in een boek te zien staan. Dit smaakt naar meer! 

De eerste zin moest je kiezen uit de volgende drie beginzinnen van verschillende schrijvers:
1. Haar aanwezigheid is een lang bewaard geheim (Thomas Olde Heuvelt)
2. Haar lichaam verstrakte en haar oogleden trilden (Suzanne Vermeer)
3. Ik voel de blikken prikken in mijn rug (Saskia Noort)

Ik koos voor de beginzin van Saskia Noort.

Uit de ‘Enge verhalen bundel’ van ‘heel nederland schrijft’